Prosjekt happy

Hvorfor prosjekt happy? Hvorfor ikke prosjekt slanking, for eksempel?

Det er ikke noe å lure på at jeg ønsker meg å komme inn i favorittbuksa mi igjen. Men det er likevel ikke det som er hovedfokuset mitt.

Jeg har i lengre tid følt meg sliten og tynget av stressfølelse, og kjent at kapasiteten er lav (mer om det og bakgrunnen for det kan du lese om her). At sirkelen jeg er i er negativ for meg, ikke positiv. At jeg rett og slett burde, og i grunnen kunne, leve på en måte som gjorde meg både friskere og gladere.

At om jeg skal være gladere, må jeg være snillere mot meg selv. Gjøre bra ting for både hodet og kroppen min. Så det er faktisk det som er målet mitt.

Siden jeg var så heldig å treffe en person som har helse og livsstil som levebrød og som forsto hva jeg trengte, har jeg fått en ordentlig deilig kickstart. Det er ikke sikkert jeg hadde funnet motivasjonen helt alene.

Du lurer kanskje på hva jeg gjør for å nå målene mine? Dette er noen av tingene jeg har fokus på. Det er ikke sikkert alle passer for deg – men du har kanskje også ting i hverdagen du kan ta tak i for å være nærmere det som vil gjøre deg gladere?

  • Trening med styrkeprogram (ca 40 minutter) – hver dag. Det høres kanskje ambisiøst ut, men de fleste dager gjør jeg det hjemme på stuegulvet. Det er ikke brennsikkert jeg ville brukt de samme minuttene til noe superkonstruktivt om jeg ikke trente …
  • Organisert trening minst en gang i uka. Jeg trener på Core Balance – og synes fortsatt det er SUPERTUNGT! Men er alltid veldig glad etterpå …
  • Jeg går! Så mye og så ofte jeg kan. Målet er at jeg skal ha minst 10.000 skritt på Fitbiten hver dag. Det er ikke hver dag jeg får det til, og men jeg forsøker å holde snittet slik at det minst er 70.000 skritt i uka. Hverdagsbevegelsen teller!
  • Jeg unngår så sant det er praktisk mulig å spise noe etter klokken 20 om kvelden.
  • Jeg drikker mye vann.
  • Jeg tar pauser når jeg blir sliten! Og da mener jeg ikke sliten av trening og bevegelse – så mye trener jeg ikke. De fleste gangene vi føler oss utmattet er det tross alt ikke kroppen som er sliten, kanskje det bare har blitt litt mye for hodet? Trekk deg unna folk, lyd og plikter en stund. Bruk en meditasjonsapp, legg deg på senga bak lukket dør, hør på fin musikk eller ta en tur i naturen. Gi sjelen litt pause!
  • Jeg prøver å finne belønninger til meg selv som ikke skal puttes i munnen. Hudpleie, musikk, en tur, eteriske oljer (det sistnevnte er en aldri så liten oppvåkning for meg – har du tenkt på hvor mye dufter gjør med oss?).
  • Alkohol er bare lov 1 til 2 ganger i uka.
  • Jeg er bevisst på hva jeg spiser. Jeg prøver å få i meg mye grønnsaker, proteiner og rene, gode råvarer. Jeg er glad i all slags mat, og sørger for at jeg lager måltider som er gode og smaksfulle samtidig som de gjør godt for kroppen (lover å legge ut flere oppskrifter her inne!).
  • Jeg tenker over hva jeg egentlig ønsker meg (overordnet for mitt liv, ikke på et materialistisk nivå), og prøver å ha fokus på det og være åpen for å slippe det til i hverdagen.

Flere gode tips kommer – følg gjerne med. Og vær snill mot deg selv og kroppen din! Ok?

IMG_9433

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s