Spicy trøstesuppe med kylling og grønnsaker

Dette er min deilige oppskrift på trøstesuppe: et småhot, deilig og supersunt stryk på kinnet når du trenger det som mest.

Bruk de grønnsakene du liker best og har tilgjengelig. Kylling kan du bytte ut med svinekjøtt eller reker. Eller droppe, om du vil ha vegetarmat. Vil du ha en mer mettende suppe, tilsett kokt ris eller pasta.

trøstesuppe med kylling og grønnsaker

Du trenger:

(Til 4 personer)

 • 500 g kyllingfilet
 • 3 gulrøtter
 • 2 vårløk
 • 2 hvitløksfedd
 • 2 stilker stangselleri
 • 2 ss matolje
 • Saften av 1 lime
 • 1  rødløk
 • 1 grønt eple
 • 8 sjampinjonger
 • 1-2 røde chili etter smak
 • 1 ss karri
 • 2 ss garam masala
 • 2 bokser tomater
 • 7 dl vann
 • 2 dl yoghurt naturell
 • 2 ss kyllingfond
 • Salt og pepper
 • Frisk koriander

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i serveringsbiter og fres i olje i en tykkbunnet kasserolle. Ta kyllingen ut av gryta og sett til side. Vask, skrell og skjær opp grønnsakene, og eplet i mindre biter. Hakk hvitløk og chili. Fres alt til grønnsakene er blanke. Tilsett vann, kyllingfond, garam masala, karri og tomatboksene. Kok opp og la alt koke inn litt, minst 10 minutter. Tilsett yoghurt og limesaft og kok opp på nytt. Smak til med salt og pepper, hakket koriander og eventuelt mer krydder. Synes du smaken er for syrlig, kan du runde av med litt brunt sukker. Ha i kyllingbitene og pynt med frisk koriander og evt. litt ekstra hakket vårløk.

PS! Flere gode supper? Sjekk disse!

Mai Eckhoff Morseth

Å, hverdag. Så var du her igjen. Med stram bukselinning, overfylt skittentøyskurv, høstdrag i lufta, slunken konto, lang to do-liste og Per Sandberg. Det kan bli for mye for noen hver, det.

Så nei, hverdag, vi var ikke sånn overlykkelige over å se deg igjen. Men du må ikke tro vi ikke er bevæpnet. Vi har nemlig nye sesonger av opptil flere av favorittseriene våre. Og vi har trøstesuppe. Et småhot, deilig og supersunt stryk på kinnet til alle som synes det er litt tøft å skulle være igang igjen. Så depresjonene kan du flytte til en god del lenger ut i kalenderen.

Flere enn oss som trenger litt trøst i suppeform? Bruk de grønnsakene du liker best og har tilgjengelig. Kylling kan du bytte ut med svinekjøtt eller reker. Eller droppe, om du vil ha vegetarmat. Vil du ha en mer mettende suppe, tilsett kokt ris eller pasta. Det…

Vis opprinnelig innlegg 251 ord igjen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s